• 20 MAY 16
  • 0

  Ruptures fibril·lars i osteopatia

  El trencament fibril·lar és una lesió que afecta les fibres que formen el ventre muscular, la seva importància varia en funció del nombre de fibres afectades, sent la mes greu el trencament total del múscul.

  Els músculs més afectats solen ser els isquiotibials, els adductors de maluc i els bessons.

  Es poden donar múltiples causes perquè aquest trencament es produeixi, sent la més comuna una sobrecàrrega muscular. Aquesta sobrecàrrega al seu torn pot ser deguda a un entrenament deficient, un esforç intens o un desequilibri muscular, és a dir, grups musculars que per diverses raons no realitzen un treball harmònic.

  Rotura fiblilar - Como trabaja la osteopatia

  El tractament local aniria des de l’aplicació de gel sobre la zona afectada, a massatges dels diferents grups musculars afectats, ultrasons a nivell local, etc.

  El treball de l’osteòpata estaria més encaminat a buscar la causa per la qual s’ha produït aquesta sobrecàrrega, és a dir, busca la causa del desequilibri muscular. Llavors el diagnòstic s’amplia a tot el cos, ja que en el cos tots els sistemes: articular, muscular, visceral, circulatori, nerviós … .actúan en equip influint els uns sobre els altres.

  Un cop trobada la causa l’osteòpata equilibra els diversos sistemes que es troben en lesió amb l’objectiu de tornar l’harmonia al cos i que aquest pugui realitzar el seu treball d’una forma més eficient, aconseguint amb això una millora de la lesió i un menor risc de futures lesions.

  Arantxa Uría García

  Fisioterapeuta y Osteópata
  Clínica Osteopatica Granollers

  Dejar un comentario →

Dejar un comentario

Cancel reply

Pin It on Pinterest