Centre De Psicologia Granollers

La psicologia a més d'ajudar-te en moments difícils, pot fer-te conscient del teu potencial i ensenyar-te a treure-li el màxim rendiment.

Psicólogo - Terapeuta en Granollers

Que és la Psicoteràpia?

La psicoteràpia és un espai de reconciliació amb un mateix. Un espai de confrontació d’un mateix amb l’objectiu de millorar la pròpia qualitat de vida. A través de fer reals i expressar les emocions i pensaments que moltes vegades acaben sortint d’una manera o una altra i que a vegades no volem acceptar (o no sabem que tenim) . Una vegada ho fem, a partir d’un espai de confidencialitat i confiança, aconseguim tenir una visió diferent de la nostra situació i a partir d’aquí podem buscar noves estratègies i noves solucions (que no sempre són resolució) dels problemes.

D’aquesta manera aprenem a identificar les nostres emocions, gestionar-les de manera adaptativa, prenem consciència de nosaltres mateixos i des d’aquí podem afrontar els nostres problemes.

És així, com a través de petits canvis en la nostra vida, adquirim confiança en nosaltres mateixos.

Este es un elemento de encabezado personalizado


Emocions

Les emocions són el motor de la nostra vida. Hi ha qui diu que estar viu, és sentir. Però en el moment en el qual vivim, no totes les emocions estan igual d’acceptades i sense voler-lo (o volent) no sempre els donem l’espai que necessiten. TOTES les emocions tenen una funció; si no les escoltem i aprenem a gestionar de manera el més efectiva possible, ens acaben sortint de manera descontrolada o indirecta a través del cos.


Ansietat i estrès

L’ansietat és una de les emocions més temudes, però com la resta, té la seva funció. És un senyal d’alarma que alguna cosa no està bé en un mateix. Quan la preocupació o por no ens porten a actuar: ens o bloquegen (per diferents motius), apareix l’ansietat. És com una sirena que ens avisa: demana parar, revisar i mirar un moment dins d’un mateix.

Sovint la identifiquem a través de sensacions en el nostre cos (taquicàrdia, pressió en el pit, dificultat per a dormir, maldecaps.) Si no fem cas poden acabar en malalties físiques més greus (cervicals carregades, insomni, problemes gastrointestinals, alteració de l’apetit, etc.). L’ansietat i l’estrès poden presentar-se de maneres molt diferents i tendim a resoldre-les de manera superficial i no anant a l’arrel del que les origina.

Els trastorns d’ansietat més comunes són els atacs de pànic o crisi d’angoixa, l’agorafòbia, el trastorn obsessivocompulsiu, fòbies específiques (por de volar, a alguns insectes, aversió a determinades substàncies, etc) o la fòbia social.


Depressió

La depressió pot aparèixer quan una persona ha estat «massa forta» durant massa temps. No és estar un temps trist o desmotivat, és molt més. Quan algú no es permet «trencar» o desmuntar-se amb motius (quan neguem les nostres emocions), pot tenir algun episodi depressiu.

Forma part dels trastorns de l’estat d’ànim i es basa en tenir una sensació d’incapacitat, alteració del somni, dificultat de concentració, cansament desmesurat, gran sensació d’abatiment, etc. Com en l’ansietat (que moltes vegades van juntes), tendim a resoldre de manera ràpida i no definitiva. La medicació pot ser una ajuda, però per si sola no és una solució.

Hi ha diferents trastorns d’ansietat que es diferencien per la durada i intensitat de la simptomatologia que apareix. Alguns trastorns de l’ansietat d’ànim són el trastorn depressiu, la distimia, la ciclotímia o el trastorn bipolar.


Trastorns de la Conducta Alimentària

Aquests trastorns es caracteritzen per utilitzar el menjar com a eina per a afrontar la vida a través del menjar (o del no menjar) gestionen les seves emocions. Les persones que els pateixen tenen una gran preocupació pel seu cos i el menjar, la qual cosa condiciona el seu dia a dia. això els pot acabar portant problemes emocionals i soci-familiars, són persones que no tenen una relació sana amb el menjar (tant per defecte o per excés).

Hi ha diferents tipus de trastorns, els més freqüents són l’anorèxia (preocupació extrema pel cos i restricció del menjar), la bulímia nerviosa (períodes de fartaneres amb conductes compensatòries com l’exercici físic desmesurat, els laxants o el vòmit) o el trastorn de fartanera (fartaneres recurrents d’una determinada periodicitat i una relació de control-descontrol amb el menjar).


Addiccions

Les persones que acaben desenvolupant una addicció a alguna substància, ho utilitzen com a estratègia d’afrontament de la vida. Abans no s’arriba a l’addicció es passa per un abús de la substància que si no es resol pot acabar en dependència.

Vivint en una societat de la satisfacció immediata i cerca contínua de la felicitat, i a vegades utilitzem substàncies per a afrontar o tapar el nostre malestar. Buscant una falsa eufòria o anestèsia, entrem en un patró de funcionament on el consum esporàdic es converteix en habitual. La dificultat de reconèixer-ho ens pot portar a minimitzar un abús de la substància. Aquest abús continuat pot convertir-se en addicció (on la persona utilitza la substància per a «sentir-se bé») i desencadenar en dependència (on s’utilitza la substància per a «no sentir-se mal»).

Podem tenir addicció al tabac, a l’alcohol, cànnabis, cocaïna … però també a les compres, internet, al joc o al mòbil.


Traumes

En psicoteràpia cada vegada es parla més de traumes: ferides emocionals que han quedat gravades en el nostre interior. Tots sabem que una ferida mal curada pot infectar i cal dedicar certa atenció. Amb les ferides emocionals passa el mateix: si no les curem poden quedar congelades en el nostre cervell i vivim amb elles sense saber-lo. Viure amb una (o més) ferides no resoltes, en psicologia, es coneix com a trastorn d’estrès posttraumàtic (TEPT).

Com a nivell físic, hi ha diferent tipus de ferides en funció de la intensitat i durada. Els cal són inevitables en la vida quotidiana, que poden generar desajustaments a nivell d’autoestima o confiança, però rarament generen trastorns psicològics. Uns altres, en canvi, són més profundes: situacions on una persona es veu exposada a una situació d’amenaça personal, on hi ha una amenaça real o potencial de mort o de la seva integritat física o psíquica. La màxima expressió d’aquests traumes més profunds seria l’abús sexual.

El nostre Equip de Psicòlegs:

Els nostres terapeutes estan formats a més en diferents àrees de la psicologia la qual cosa ens permet elaborar i adaptar la teva teràpia per a ajudar-te a entendre de la manera més optima el que t’està passant i així poder treballar al costat de tu perquè aconsegueixis un major nivell de benestar i una vida més plena, saludable i satisfactòria.

La nostra formació i la nostra capacitat per a manejar les tècniques que empleem per a la psicoteràpia no són la clau, sinó la nostra capacitat per a comprendre els símptomes que presentes.

Perquè pensem que només entenent-te plenament podem donar amb les tècniques més adequades per a tu i ajudar-te a convertir les teves dificultats en aprenentatges vitals, transcendint limitacions i condicionaments i hàbits del passat, perquè puguis viure el moment present de manera més conscient i completa.

Els psicòlegs de Clínica Osteopática Granollers estem en un constant procés d’aprenentatge i formació. El nostre equip de Psicòlegs està preparat per a abordar diferents camps de psicologia com són:

Conoce a Nuestros Psicólogos:

Solicita Informació Online


  1. Responsable: Osteopatia Granollers
  2. Finalidad: Gestión de tus solicitudes y el envío de comunicaciones en caso que así nos lo autorices.
  3. Legitimación: Tu consentimiento marcando las casillas correspondientes.
  4. Destinatarios: No enviamos tu información a otras empresas.
  5. Derechos: Puedes ejercer tus derechos como te informamos en la Política de Privacidad.

  Pin It on Pinterest