La practica esportiva requereix que el nostre organisme aquest en unes condicions òptimes d'equilibri. Això és a causa que es va a sol·licitar, que determinats grups musculars treballin a una intensitat major de la que acostumen a treballar en el nostre dia a dia.

El control i la prevenció són la base en l’esport d’alt rendiment, ja que si es requereix el màxim, el cos ha d’estar ben equilibrat, lliure de tensions, en harmonia amb tots els sistemes i, funcionant al 100%. És aquí quan tindrem el rendiment màxim de l’esportista. Així doncs, hem de verificar si realment el nostre cos està preparat per a realitzar aquesta sèrie de pràctiques esportives per evitar possibles lesions i millorar el rendiment esportiu.

Si hi ha desequilibris musculars, articulars o d’altres sistemes, el rendiment esportiu serà menor i la possibilitat de lesions augmentarà.

L’aparició de lesions continuades i les recaigudes, ens indiquen que l’esportista no està ben preparat per a l’activitat o el ritme d’entrenament.

Hi ha la tendència de veure la lesió esportiva com una alteració localitzada i aïllada, però cal mirar més enllà, cal valorar les compensacions que ha realitzat el cos per poder seguir donant el màxim de si. De vegades aquestes compensacions són funcionals en una zona però provoquen una altra lesió en una altra zona (per tant no cal estranyar-se si l’osteòpata fa una revisió des dels peus fins al crani, en un pacient amb tendinitis de genoll per exemple).

L’osteopatia esportiva identifica i tracta l’origen de les lesions, tracta les compensacions, equilibra els següents sistemes involucrats en la lesió i permet la reincorporació a la pràctica esportiva en condicions òptimes per assolir el rendiment desitjat.

Indicacions:

  • Lesions esportives en general
  • Millora i optimització del rendiment
  • Prevención de lesiones

Pin It on Pinterest