Tractaments per a la Cura de la Dona

El Sòl pèlvic i fàscia que tanquen la part inferior de la pelvis. Aquests es veuen molt afectats durant l’embaràs per l’augment de la mida de l’úter i el pes del nadó. És important no oblidar-nos d’aquesta part del cos durant aquesta etapa per evitar trastorns com debilitament, contractures o estrips durant el part. A Clínica osteopàtica Granollers vam realitzar una valoració inicial perquè el teu fisioterapeuta et proposi un treball més personalitzat.

Valoració Prepart

Valoració que solem fer entre la setmana 24 i 30 en què valorarem com està la musculatura perineal i ensenyem exercicis d’enfortiment per fer a casa.

Massatge Perineal / Massatge amb explicació al pare:

El massatge perineal és una mesura física preventiva i un tractament específic aplicable durant l’embaràs que consisteix en l’estimulació tàctil de la pell i els teixits.D’aquesta manera, es dóna al perineu major elasticitat i mobilitat a les estructures com a preparació al part.

S’ha demostrat que actua com a protecció davant els traumatismes perineals, principalment derivats de les episiotomies. També redueix el dolor perineal en el postpart.

Pack Pujos amb Epi-no

A partir de la setmana 36 i amb el epi-no de la 38. Tractament de fisioteràpia prepart especialitzat en treballar i ensenyar correctament el licito per automatitzar i que el dia del part surti sol. És l’últim esforç que cal fer per veure la careta al teu petitó i és important saber licitar correctament perquè sigui el menys lesiu possible per al teu perineu.

Amb el epi-no s’aconsegueix simular el caparró del bebè donant la mateixa sensació d’estirament global que tindreu aquest dia.

Posteriorment, i només a partir de la setmana 36-37 se us ensenyarà a realitzar el licito correctament i en diferents postures per veure com us resulta més fàcil sentir-ho.

Una de les etapes més importants del part és aquesta ultima. Que la mare vagi segura fa que tingui molt de guanyat.

Demana la teva cita Online.


  1. Responsable: Osteopatia Granollers
  2. Finalidad: Gestión de tus solicitudes y el envío de comunicaciones en caso que así nos lo autorices.
  3. Legitimación: Tu consentimiento marcando las casillas correspondientes.
  4. Destinatarios: No enviamos tu información a otras empresas.
  5. Derechos: Puedes ejercer tus derechos como te informamos en la Política de Privacidad.

  Pin It on Pinterest